Izbor i održavanje tepiha

Po nepisanom pravilu lakoća čišćenja i održavanja je jedan od poslednjih kriterijuma prilikom kupovine tepiha i etisona. Greške koje se naprave prilikom izbora tepiha kasnije će se odraziti na učestalost i visinu troškova čišćenja.

Da bi vaši tepisi bili u dobrom stanju potrebno je adekvatno održavanje. Održavanje tepiha se sastoji od redovnog usisavanja i povremenog brisanja neutralnim sredstvom. I uz najbolje kućno održavanje potrebno je par puta godišnje dubinski oprati tepih. Ako izvršite pravilan izbor tepiha i redovno ih održavate, potreba za pranjem u tepih servisu će biti znatno manja a efekat dubinskog pranja veći. U slučaju neželjenih situacija (izlivanja raznih agenasa na tepih) najbitnije je brzo reagovanje. Tepih servis Bran.co u ovim slučajevima izlazi u susret svojim klijentima u najkraćem mogućem roku. Osim brzine delovanja na uspešnost uklanjanja fleka utiču: priroda materijala tepiha i vrsta fleke.

Saveti za pavilan odabir tepiha:

  • Za prohodna mesta birajte tepihe viseg kvaliteta sa većom gustinom, a srednjom ili manjom visinom flora. Najbolje je na takva mesta postaviti tepih srednje ili manje veličine.

  • Kvalitetne tepihe visokog flora postavljajte na vidna, a slabo prohodna mesta.

  • U dečije sobe i mesta gde će verovatno često dolaziti do neželjenih situacija postavite sintetičke tepihe ređeg i tanjeg flora. I ovakvi tepisi mogu biti veoma dekorativnog dizajna.
  • Za izuzetno frekfentna mesta gde često dolazi do raznih prosipanja, flekanja... postavite laminat ili sintetičke etisone visokog flora.

  • Izbegavajte sintetičke tepihe prevelike visine flora (tzv čupavi), jer ih je nemoguće kvalitetno usisati kućnim usisivačima
    ...